Ako spadate u one srećnike koji se nisu puno puta selili u svom životu, onda je sasvim sigurno da za vas selidba neće predstavljati naročito stresno iskustvo. Međutim, ako ste se selili puno puta, sasvim je moguće da vam je preko glave svih onih sitnica koje, zapravo i čine ovaj proces stresnim. Ali, naravno, uvek sve treba gledati sa vedrije strane, pa tako i selidbu treba načiniti posebno zanimljivim događajem u porodici, a naročito u slučajevima kada se selite u bolji i prostraniji stan.

Sad se samo postavlja pitanje kako to da uradite? Budući da mašta nema granica, nudimo vam 5 saveta kako da selidbu učinite zanimljivijom za sebe i svoje ukućane, što se posebno odnosi na mališane.

#1 Igrajte se

Ali se stvarno igrajte! Pitajte vaše mališane šta žele da ponesu u novi stan, a šta žele možda da poklone drugarima. U zavisnosti od uzrasta, njihove želje će varirati, ali je vrlo verovatno da će poželeti da sa sobom u novi stan ponesu i najmanju sitnicu.

Da biste čitavu selidbu učinili zaista zanimljivom svim članovima vaše porodice, vrlo je važno da najpre najmlađima ispunite želje i omogućite im da ponesu sve što požele.

Zamolite ih da nacrtaju kako oni zamišljaju selidbu u novi stan, pa taj crtež obavezno sačuvajte, kako biste im ga jednog dana, kada porastu pokazali.

Međutim, potrebno je da budete naročito obazrivi ako su vaša deca u pubertetskom dobu, jer je dobro poznato da su tada naročito osetljivi, pa smislite neki samo vama znan način da ih podstaknete da na selidbu ne gledaju negativno. Jedna od ideja je da pozovete njihove drugare da vam pomognu.

#2 Odaberite zanimljivu ambalažu za pakovanje

Svi smo mi, manje ili više navikli da koristimo kartonske kutije za selidbu ili, pak specijalne, vakumske kese. Međutim, ne morate da se selite na klasičan način.

Čak i ako niste u prilici da kupite specijalne, šarene kutije ili nešto slično, uvek možete da zamolite vašu decu da recimo na, već pomenutim običnim, kartonskim kutijama nacrtaju nešto ili ih ukrase onako kako žele. Pustite ih da uživaju u ovom činu, a možete i vi da se uključite i ukrašavate ih sa njima. Tako će i oni shvatiti da su deo vrlo važnog procesa u životu vaše porodice, što selidba zaista i jeste.

#3 Pustite mališane da budu tu kada dođe Agencija za selidbe

Kada odlučite koju ćete Agenciju za selidbe angažovati, oni će vam ponuditi da dođu kod vas, kako bi na osnovu vaših zahteva mogli da vam daju ponudu.

Ne zaboravite da je u tim situacijama vrlo važno da pustite vašu decu da prisusvuju tom susretu, jer će moći slobodno da pitaju sve što ih zanima, a što je najverovatnije isključivo vezano za selidbu njihovih igračaka.

#4 Napravite plan pakovanja

Da biste preseljenje učinili još zanimljivijim, pre nego što uopšte počnete, napravite plan pakovanja za selidbu i to tako što ćete, recimo na hamer papiru u boji nacrtati sa vašim mališanima kako ste zamislili da teče čitava selidba, ali posebnu pažnju obratite na detalje.

Tako, recimo možete u samom vrhu papira nacrtati okvirno, kako izgleda vaš stan iz koga se selite, a u samom dnu kako će izgledati vaš novi stan. Potom, nacrtajte kako teče tok selidbe za svakog člana porodice ponaosob i ne zaboravite da nacrtate i deo koji se odnosi na Agenciju za selidbe, jer je to posebno zanimljivo mališanima, budući da ćete morati da nacrtate i kamion, odnosno određeno prevozno sredstvo i slično.

Nemojte da vas brine ako niste baš naročito vešti u crtanju, već mislite na to kao na vreme koje provodite kvalitetno sa svojom decom.

#5 Trudite se da budete opušteni

Možda ovaj savet zvuči neobično, kada se uzme u obzir podatak da je proces selidbe među najstresnijima, ali je činjenica da ako ste opušteni, sve ide mnogo lakše. A kada kažemo opušteni, pod tim najpre mislimo da se ne opterećujete nevažnim sitnicama, jer ćete time samo stvoriti nepotrebnu nervozu u svom životu, a onda svu svoju negativnost preneti i na ostale ukućane, tako da će sasvim sigurno selidba i za vas predstavljati vrlo stresan događaj koga se nećete baš tako rado sećati. A to zaista ne mora biti tako! Najvažnije je da se dobro organizujete i da čitav ovaj period u živou shvatite kao svojevrstan vid zabave za sve članove porodice.

Na taj način ćete maksimalno umanjiti stres koji selidba može da izazove! Pozovite agenciju za selidbe da vam pomogne.

O nama

Firma “Selidbe Miladinović“ postoji već 7 godina. Kao porodični posao, u poslovanju se isključivo vodimo principma profesionalnosti i kvalitetom. Zadovoljstvo naših klijenata nam je potvrda i motiivacija za dalji napredak.
Sa zadovoljstvom možemo reći da smo do sada radili preko 30.000 selidbi na teritoriji cele Srbije, sa posebnim osvrtom na Beograd i Novi Sad.