Fotografija plavog kamiona u toku vožnje

Planirate da se uskoro preselite u vaš novi dom i uzbuđeni ste pri samoj pomisli na to. Sve ste organizovali unapred, od agencije za selidbe koja će da obavi prenos stvari efikasno i brzo, do viška robe koje ćete razdeliti određenim ljudima, međutim jedno vam još uvek stoji kao nerešena stvar, a to je – selidba klavira.

Gotovo da ne postoji osoba koja nije emotivno vezana za svoj instrument, naročito ako se već dugi niz godina aktivno bavi muzikom. U pitanju je stvar koja ima ogromnu emotivnu vrednost za osobu i bez koje ne može da zamisli svoju svakodnevicu. Stoga je selidba klavira na najbolji i najbezbedniji način jedan od glavnih prioriteta svakog ko je svoje dragoceno vreme, ali i mnogo više od toga, investirao u danonoćno vežbanje i sviranje. 

Kako bi se ovako jedan impozantan instrument na najbolji i najefikasniji način preneo od tačke A do tačke B postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju svi oni koji žele da njihova selidba klavira prođe bez ikakvih problema.

Prilikom svake selidbe očekivano je da Vam klavir, TA peć ili neka velika mašina predstavljaju problem. Često je tesko takav teret podići, a pogotovo teško transportovati na drugo mesto bez oštećenja i velikih briga. Usled toga, za ovu vrstu prenosa se uvek preporučuje firma ili agencija koja Vas nece izneveriti svojim iskustvom i znanjem.

Koji su neophodni koraci preseljenja klavira?

Pre nego što se pozabavimo tematikom šta sve podrazumeva jedna bezbedna selidba klavira, jako je važno znati koji su to neophodni koraci za njegov siguan transport. Najpre, to se odnosi na merenje dimenzija klavira, zatim i premeravanje stepeništa i svih vrata kroz koje je predviđeno da on prođe do samog kamiona.

Ovo je možda i najvažnija stavka koju morate da uradite pre nego što počnete sa prenosom klavira, kako vas ne bi dočekale nepredviđene situacije i veliki problemi, kao što je nemogućnost da klavir prođe kroz vrata ili stepenice, što bi vam značajno otežalo proces selidbe. Osim toga, u takvim slučajevima je veoma lako napraviti razna oštećenja i ogrebotine, što bi ste svakako voleli da izbegnete za svoj instrument.

Drugo, kada je selidba klavira u pitanju, bitno je da imate unapred određenu putanju koja će biti najbolje rešenje za prenos instrumenta. Određena putanja će vam dosta uštedeti vremena i olakšati čitav proces prenosa klavira do kamiona.

Šta sve podrazumeva bezbedna selidba klavira?

Otvoren klavir koji se nalazi u kući

Prenos klavira spada u selidbe specijalnih tereta teških do  tone. Za selidbe klavira koriste se specijalni alati, kolica, skejtovi, razne vrste platformi i razna druga oprema.  

Za selidbu specijalnih tereta poput klavira, koriste se vozila sa tapaciranom unutrašnjošću, čime je bezbednost Vaših stvari zagarantovana. Sav teret koji je neophodno dodatno obezbediti, naknadno se vezuje u samom vozilu i biva propraćen tokom transporta. 

Selidba ovakvog tereta je izazov ukoliko nemate na Vašoj strani profesionalni tim koji poseduje opremu (teške viljuškare, ručne i hidarulične dizalice) i iskustvo koje je neophodno da bi se ovakva selidba izvela bez posledica po ljudstvo i predmet selidbe.Važno je da imate u vidu i neophodan materijal i opremu za sam transport klavira.

U sve to spadaju: folija, odnosno prekrivači koji će štititi klavir od raznih udubljenja i udaraca, radničke rukavice, pomoćna oprema, klizeće trake, specijalne ploče za spuštanje na niže spratove, kao i teretna kolica sa točkićima koja vam mogu biti od velike pomoći. 

Kako izvršiti adekvatnu zaštitu klavira prilikom transporta? 

Nakon što ste utvrdili putanju prenosa i nabavili svu potrebnu opremu za transport klavira, sledeći koak jeste pakovanje , odnosno kako ga najbolje pripremiti za sam prenos na drugu lokaciju.  

Uprkos tome što je klavir jedan od najglomaznijih instrumenata koji postoje, on je jako osetljiv i zato je važno obratiti posebnu pažnju prilikom demontiranja. 

Prvo što morate da uradite jeste da nogice i pedale demontirate, a zatim da poklopac zatvorite i zaključate kako biste potpuno sprečili bilo kakva potencijalna oštećenja klavirskih ključeva.

Kada to uradite, neophodno je da ceo klavir umotate u puc puc foliju odnosno nekom određenom tkaninom kako bi on bio dodatno zaštićen i spreman za bezbedan transport.

Angažujte iskusan tim profesionalaca za transport klavira 

Za ovakve selidbe i prenos teškog tereta i njegove vrednosoti potrebno je izvršiti adekvatnu zaštitu, što je kada organzujete profesionalnce najčešće uključeno u cenu selidbe. 

Jedino uz pomoć iskusnog tima profesionalaca odabrane agencije za prevoz robe možete biti sigurni da će selidba klavira proći u najboljem mogućem redu. Cela poenta  je da selidba klavira ne bude stresno iskustvo za Vas, već da sa sigurnošću poverite ovaj delikatan posao dobrom timu. 

U čemu je ključ uspeha selidbe klavira? 

Ukoliko se odlučite na ovaj korak odaberite tim koji će spremno odgovoriti na sva pitanja koja imate vezano za transport Vašeg klavira i uvažiti sve predloge koje imate u vezi selidbe istog.  Imajte na umu da cena zavisi od spratnosti i udaljenosti vozila za prevoz klavira od zgrade.

Dobro osmišljen i sproveden plan selidbe specijalnih tereta ključ je uspeha selidbe, tako da je preporuka da za ovaj zadatak odaberete firmu ili agenciju koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo i konstantno usavršavanje na ovom polju.

Ukoliko želite da vam izvršimo transport klavira na najbolji i najefikasniji način, kontaktirajte nas i mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku!

O nama

Firma “Selidbe Miladinović“ postoji već 7 godina. Kao porodični posao, u poslovanju se isključivo vodimo principma profesionalnosti i kvalitetom. Zadovoljstvo naših klijenata nam je potvrda i motiivacija za dalji napredak.
Sa zadovoljstvom možemo reći da smo do sada radili preko 30.000 selidbi na teritoriji cele Srbije, sa posebnim osvrtom na Beograd i Novi Sad.