Hram Svetog Save

Najbolje naselje u Beogradu treba birati skladno individualnim potrebama.

Prilikom selidbe je potrebno obratiti pažnju na mnoštvo faktora. Sam odabir mesta za selidbu najčešće zavisi od životne situacije u kojoj se trenutno nalazimo, zbog čega je nemoguće izdvojiti neko naselje kao ultimativno najbolje.

Porodicama sa malom decom je na prvom mestu mir, sigurnost i blizina škole, studentima je bitna udaljenost od fakulteta i noćni život, dok penzioneri najveću pažnju posvećuju kvalitetu i blizini zdravstvenih ustanova.

U ovom blogu ćete saznati šta sve nude najpopularnija naselja u Beogradu i da li se ona uklapaju sa vašim životnim stilom.

#1 Zemun – najbolje naselje za svačije potrebe

Zemun je gradsko naselje koje se nalazi na desnoj strani Dunava, iako je još od 1934. godine sastavni deo Beograda, mnogi meštani Zemun vide kao poseban grad.

Zemun predstavlja odlično mesto za porodice, poseduje 17 osnovnih, 6 srednjih stručnih škola, jednu gimnaziju i jednu muzičku školu. Pored toga se u Zemunu nalaze i tri visokoškolske ustanove i jedan fakultet.

Lokacija Zemuna je možda razlog zašto je on najbolje naselje u Beogradu. Nalazi se na samoj obali Dunava nedaleko od ušća Save, veoma je blizu samom centru grada i odlično je povezan sa ostalim naseljima u Beogradu.

Zemunski kej vikendima predstavlja glavno mesto okupljanja svim stanovnicima ovog naselja. Kej počinje ispod Gardoša u Zemunu i prostire se sve do Ušća koje pripada opštini Novi Beograd.

Na keju se nalaze mnogi poznati zemunski restorani, koji pored roštilja nude i raznovrsne riblje specijalitete.

Prednost prilikom selidbe u Zemun predstavlja veličina opštine, zbog koje je moguće pronaći adekvatan smeštaj za svakoga.

Velike porodice koje traže mirniji život van centra, mogu u Zemunu sa lakoćom da pronađu mnoštvo naselja u kojima je moguće iznajmljivanje kuće sa dvorištem.

Zemun

#2 Novi Beograd je najbolje naselje za mlade parove

Selidbe na Novi Beograd iz svih delova grada su sve popularnije! Ovo je gradsko naselje koje se nalazi na severnoj obali reke Save, prema popisu iz 2011. godine Novi Beograd ima 214.506 stanovnika što ga čini najvećom opštinom u Srbiji.

Prodaja stanova na Novom Beogradu nikada nije bila veća. Glavne prednosti Novog Beograda u odnosu na druga Beogrdska naselja su njegovi široki bulevari, odlična povezanost sa autoputevima, blizina aerodroma i odlični sportsko rekreativni centri.

Novi Beograd se nalazi između dva popularna šetališta na Savi i Dunavu koji građanima nude jedinstven sadržaj i mogućnost da odmore u prirodi.

Najpopularniji blok na Novom Beogradu predstavlja blok 67, tu se nalaze naselja Belvil i A blok, ali i tržni centar Delta. Ovaj blok je popularan zbog svoje odlične povezanosti sa centrom grada, blizine železničke stanice i velikom broju parking mesta.

Pored bloka 67, veoma popularni su i Stari Merkator, fontana, zapadne kapije Beograda odnosno blokovi koje se nalaze u blizini opštine Novi Beograd. Ove lokacije su veoma slične bloku 67, imaju odličan gradski saobraćaj, nalaze se u blizini ušća i odlično su povezane sa centrom grada.

Novi Beograd zbog svoje raznovrsnosti predstavlja naselje koje je jednako popularno među porodicama, studentima i penzionerima što ga čini odličnim izborom za seldibu.

#3 Voždovac predstavlja najbolje naselje za porodice sa decom

Voždovac je mnogima poznat i kao južna kapija Beograda, ovo naselje se prostire na 14.864 hektara i u njemu živi oko 150.000 stanovnika.

Voždovac se sastoji od dve celine, prvu celinu čini gradsko jezgro, dok drugu celinu čine prigradska naselja koja se nalaze duž Kragujevačkog druma.

Gradsko jezgro čine stara naselja poput Dušanovca i Lekinog brda, dok se van gradskog jezgra nalaze nova naselja Medaković, Braće Jerković i Konjarnik. Ova naselja poseduju veliki broj zelenih površina, parkova i dečijih igrališta što ih čini idealnim za porodice sa malom decom.

Mnogi smatraju da je Voždovac zbog svoje jedinstvene lokacije najbolje naselje u Beogradu, što selidbe na Voždovcu čini odličnim izborom. Gradskim saobraćajem je direktno povezan sa centrom grada što predstavlja veliku prednost u odnosu na druga Beogradska naselja.

Omiljena vikend destinacija Voždovčana je planina Avala, koja se nalazi u neposrednoj blizini naselja. Avala nudi savršeno mesto za uživanje i odmor od gradskog života.

Brankov most

#4 Stari grad je najbolje naselje za ljude koji žele da žive u centru grada

Stari grad je samo jedna od tri gradske opštine koje se nalaze u centru grada, na teritoriji od oko 700 hektara živi 48.500 stanovnika. Za mnoge je Stari grad najbolje naselje u Beogradu jer obuhvata teritoriju Skadarlije i Terazija.

Pošto se nalazi u samom centru Beograda velika prednost Starog grada je što vam je sve blizu i zbog toga često pristupačno peške. Stari grad nudi širok izbor kulturno-umetničkog sadržaja sa mnoštvom pozorišta, muzeja i bioskopa.

Ovo naselje je jednako popularno za studente i za porodice, pošto sadrži osam osnovnih i jedanaest srednjih škola, pored toga se ovde nalazi univerzitet koji u svom sastavu ima šesnaest fakulteta.

Omiljeno šetalište stanovnika Starog grada predstavlja 25.maj koje je direktno povezano sa Kalemegdanom i Savom promenadom.

Selidba uvek predstavlja veoma tešku životnu odluku, zbog čega se nadamo da vam je ovaj naš blog pomogao da steknete sliku o tome koje Beogradsko naselje je najpogodnije za vas.

Ako se odlučite za neko od naselja iz ovog bloga, bez obzira da li su vam potrebne selidbe u Zemunu, selidbe na Voždovcu, selidbe na Novom Beogradu ili nekom drugom delu Beograda, pogledajte usluge za selidbu koje nudi naša agencija Miladinović, angažujte nas i olakšajte sebi preseljenje uz pomoć našeg stručnog tima!

O nama

Firma “Selidbe Miladinović“ postoji već 7 godina. Kao porodični posao, u poslovanju se isključivo vodimo principma profesionalnosti i kvalitetom. Zadovoljstvo naših klijenata nam je potvrda i motiivacija za dalji napredak.
Sa zadovoljstvom možemo reći da smo do sada radili preko 30.000 selidbi na teritoriji cele Srbije, sa posebnim osvrtom na Beograd i Novi Sad.