Preseljenje u Beogradu može biti veoma kompleksan proces. Ukoliko ste odlučili da se preselite u Beograd iz drugog grada ili su u pitanju preseljenja po Beogradu, samo na drugu lokaciju u gradu, potrebno je da znate nekoliko stvari kako biste sebi olakšali sam proces i rešili se nepotrebnih stresova koji znaju da prate ovu bitnu promenu u životu. 

Danas su mogućnosti velike, pa je na Vama da se odlučite za najbolju opciju koja je adekvatna za Vašu situaciju. Ukoliko angažujete profesionalnu agenciju za selidbe oni sve ovo mogu umesto vas da završe. Važno je da pre same selidbe razmotrite nekoliko situacija koje mogu da izazovu nepotrebe zastoje i probleme, a među njima su: gužve u saobraćaju, radno vreme, zatim prohodnost ulica i eventualni radovi na putu.

Koji su faktori koji utiču na to kako će proteći preseljenje u Beogradu?

#1 Važno je ustanoviti kakav je prilaz stanu ili kući 

Jedan od glavnih problema prilikom selidbe može da bude nepristupačno mesto iseljenja ili useljenja, odnosno prilazi samom objektu. U zavisnosti od dela grada i ulice, neophodno je upoznati se na koji način je najlakše prići prostoru gde je selidba, a danas je to najlakše saznati putem elektronskih mapa gradova dostupnih na Internetu. 

Vrlo je važno ustanoviti da li je ulica jednosmerna ili dvosmerna i sa koje strane je dozvoljen ulaz, kako se ne bi proces preseljenja ne bi iskomplikovao. U skladu sa tim informacijama, agencija može da napravi detaljan plan selidbe i da obavi preseljenje u Beograd bez ikakvih poteškoća na samom terenu. 

To je posebno važi za srpsku prestonicu, gde se u pojedinim delovima grada često mogu naći uske i nepristupačne uličice. 

#2 Parking je veoma bitan za nesmetano obavljanje selidbi

Za selidbe je jako važno  da dobro istražite da li ima mesta za parking i koliko je on blizu zgrade ili kuće u koju se useljavate. Zatim se raspitajte da li se parking plaća i ukoliko je u pitanju gradska zona, koja je, odnosno koliko smete da se zadržite kako bi se svaki vremenski segment unapred predvideo.

To je važno jer selidbe u određenim okolnostima mogu da potraju, posebno ako je neophodno montiranje ili demontiranje nameštaja, pre nego što se on upakuje i utovari u vozilo za transport. 

Svedoci smo činjenice da je u Beogradu poprilično teško pronaći parking, čak i za sopstveno vozilo, a tek kada je u pitanju dodatno parking mesto za vozilo koje obavlja selidbe. U tom slučaju strpljenje igra veoma veliku ulogu i važno je pronaći kompromis sa komšijama i onima koji u datoj ulici koriste parking mesta. 

#3 Postojanje lifta u zgradi znatno može olakšati usluge selidbe

Ukoliko se selite na neki od spratova u stambenoj zgradi ili kući raspitajte se da li u objektu postoji lift. Znatno je lakše i brže selidbu izvršiti u objektu koji poseduje lift, ali ni objekti bez lifta nisu problem za profesionalne ekipe za selidbe, ali je bitno to unapred napomenuti. 

U Beogradu, pogotovo u starom delu grada mnoge zgrade su bez lifta. Takodje se raspitajte da li postoji i teretni lift i da li radi. To je od velikog značaja ukoliko je potrebno podići na neki viši sprat kabaste i teške predmete, koji se neretko nalaze u većini stanova. 

#4 Dobro se upoznajte sa krajem u koji se selite

Preseljenje u Beograd iz nekog drugog mesta može biti veoma veliki šok, posebno ako dolazite iz nekog manjeg mesta. Međutim i sama selidba u Beogradu, sa jednog u drugi kraj grada može zahtevati određena prilagođavanja od vas. Naime, dolazite u novo susedstvo da živite okruženi potpuno novim ljudima, pa je važno upoznati kraj i sve ono što se tu nalazi, pre nego što se uselite u stan.  

Ako nemate sopstveno vozilo, proverite kako funkcioniše gradski prevoz u tom delu gradu, a u zavisnosti od vašeg stila života i potreba, bilo bi dobro da pre preseljenja proverite da li se u blizini nalaze apoteke, bolnice, škole, tržni centri, pozorišta i druge ustanove koji su vama bitne da imate u svojoj neposrednoj blizini. 

Preseljenje Beograd – Odaberite pouzdanu agenciju

Uvek možete odlučiti da svoje preseljenje organizujete sami. Možete sami da spakujete, transportujete i istovarujete sve svoje kutije. I dok bi samostalno preseljenje mogao izgledati jeftino jer ne morate nikome ništa platiti, to obično može dovesti do stresa i više troškova, a vrlo često i do nekih nepredviđenih okolnosti koji ovu aktivnost mogu pretvoriti u pravu noćnu moru. 

Agencija za selidbe Miladinović postoji već dugi niz godina i uradili smo bezbroj selidbi u Beogradu, ali i širom zemlje. Imamo dosta iskustva i možemo da predvidimo sve situacije koje mogu da iskrsnu  (gužve u saobraćaju, nezgodan prilaz, jednosmerne ulice i slično). Bavimo se kompletnom organizacijom selidbe i sve što je potrebno jeste da nam ukažete svoje poverenje, koje ćemo bez svake sumnje na pravi način opravdati. 

Prvo ćemo saslušati vaše potrebe, isplanirati selidbu, organizovati pakovanje i prevoz, zatim sve postaviti na mesto, čak vam možemo organizovati i čišćenje prostora. U Beogradu je jednostavnije prevoz vršiti kombijem, zbog gužve u saobraćaju, jednosmernih i uskih ulica i parkiranja.

U našoj ponudi nudimo kombi prevoz po povoljnim cenama. Takodje, ukoliko kombi nije dovoljan nudimo vam rešenje i za to, prevoz kamionima. Vaše je samo da nas pozovete a mi ćemo doći na besplatnu procenu selidbe. Zatim ćemo istražiti lokaciju na koju se selite i napraviti detaljan plan. Ovo sve je vrlo važno kako bismo izbegli stres, zastoje i kako bi selidba prošla što brže i jednostavnije, na obostrano zadovoljstvo i novi početak.

Preseljenje u Beogradu ne mora da bude nimalo stresna aktivnost, posebno ako se ceo proces prepusti u ruke profesionalcima. Kada je u pitanju preseljenje Beograd i način života u ovom gradu nekad čine da proces deluje komplikovanije, ali ne mora tako da bude. Naravno, sada kada znate na šta bi sve trebalo da obratite pažnju prilikom organizacije preseljenja, sigurno je da će vam ceo postupak biti znatno olakšan.

O nama

Firma “Selidbe Miladinović“ postoji već 7 godina. Kao porodični posao, u poslovanju se isključivo vodimo principma profesionalnosti i kvalitetom. Zadovoljstvo naših klijenata nam je potvrda i motiivacija za dalji napredak.
Sa zadovoljstvom možemo reći da smo do sada radili preko 30.000 selidbi na teritoriji cele Srbije, sa posebnim osvrtom na Beograd i Novi Sad.